Jij bent van mij

Jij bent van mij

De afgelopen maanden is Fotostudio De Aap druk geweest met het project Jij bent van mij.

In het boek Jij bent van mij is beschrijft schrijver Wouter Springer het verhaal van Klaas-Jan. Aan niets ontbreekt het hem. Tot hij op latere leeftijd in zijn leven beelden herinnert. In Jij bent van mij herleeft Klaas-Jan letterlijk zijn herinneringen. Weer doorleeft hij diezelfde leegte. Weer heeft hij het antwoord niet. Weer neemt onderhuidse kilte de overhand. Lukt het Klaas-Jan deze keer wel om zijn herinnering een herinnering te laten zijn?

In nauwe samenwerking met Wouter Springer en uitgeverij Ambilicious heeft Fotostudio De Aap de cover van het boek gecreëerd. Daarnaast zijn een aantal teasers, foto’s die in aanloop naar de boekpresentatie zijn gepresenteerd, gemaakt. Deze teasers zijn zeer goed ontvangen op social media. De reacties waren zeer uiteenlopend van zeer heftig, confronterend tot geweldig. Maar het beeldmateriaal zetten vooral de kijker aan het denken. En dat was juist onze doelstelling!

Wij van Fotostudio De Aap zijn trots op het resultaat. Van tijd tot tijd was het voor ons heftig om zo dicht op het onderwerp te staan en om de juiste vertaalslag te maken van de verhalen van Wouter naar een beeld dat de kijker begrijpt en tegelijk aanzet tot denken.

Wij bedanken Wouter Springer en Ambilicious voor de geweldige samenwerking en wensen jullie veel succes tijdens de boekpresentatie van Jij Bent van mij op zaterdag 19 maart.